Sayfalar

Emniyet şeridine girmek hırsızlıktır


Emniyet şeridi nedir?
Otoyollar ya da bölünmüş yollarda arıza ya da kaza yapan araçların güvenle beklemesi için ayrılmış özel şerittir. Bu şeritten asla ve asla trafik akmaz. Ambulans, itfaiye ve emniyet teşkilatı araçları da giremez. Arıza yapmış ya da kaza yapmış araçlar bu şeride alınır. Aracın arka tarafına 150 metre uzağa reflektör konularak bu şeride girmiş olan ve normal trafik şeridi imiş gibi kullanan "öküzlere" ileride bir aracın emniyet şeridinde olduğu bilgisi verilir. Bütün araçların reflektör bulundurma zorunluluğu vardır. Su bidonu, taş, çanta vs. uyarı amaçlı yola konulmaz. Bunları yola koyan "ağır maldır".
Emniyet şeridine girip bu yasağı ihlal edenler esasında kendi canlarını tehlikeye atıyorlar, bunun hiç farkında değiller. Çünkü, dönülen virajda arıza yapmış bir araç onları bekliyor olabilir ve o araca çarpmaları işten bile değil. Bu tür kazalar sık sık yaşanmaktadır.

Bu arada iki çift sözüm de motosiklet sürücülerine: Sürekli "trafikte diğer araçların size saygı göstermediğinden" dem vurursunuz. Ama sizin kimseye saygınız yok. Emniyet şeridi sizin özel şeridiniz değil. Giremezsiniz o şeride!!! Yaya geçitlerinden yayalar gibi geçemezsiniz! Kırmızı ışıklarda durmak zorundasınız! Hiç bir araç size yol vermek zorunda değil. Dolayısıyla solundan gelip duran araca korna çalarak yol vermesini isteyemezsiniz! Çünkü, siz de diğer araçlar gibi motorlu taşıtsınız. Saygı göstermezseniz, saygı bekleyemezsiniz! [elbette kurallara uyanları tenzih ederim]

Emniyet şeridine girerken arkanızdan gelmekte olan ve şerit dolu olduğu için gitmesi gereken yere geciken ambulans sizin yakınınızı hastaneye yetiştiriyor olabilir; itfaiye belki de sizin evinizdeki yangını söndürmek için koşturuyor ya da polis belki evinize/iş yerinize girmiş hırsızı yakalamak için çabalıyordur.

Emniyet şeridine girmek HIRSIZLIKTIR diyorum ben ama Hıncal Uluç'un önerisi de bana sıcak geldi.


1 yorum:

  1. Yanlış bilgi vermeyin trafiğin yoğun olması durumunda Ambulans İtfaiye Polis araçları emniyet şeridinden ilerleyebilirler.

    YanıtlaSil